Nieuws

GroenLinks Beekdaelen stelt vragen over leegstand Nuinhofbuurt Nuth

Op 28 juni jl. stelde raadslid John Essers per brief een aantal vragen aan het college van Burgemeester & Wethouders betreffende de leegstand van woningen in de Nuinhofbuurt. Het betreft huurwoningen van Wonen Zuid.

Lees hieronder de hele brief inclusief vragen van John Essers aan het college van B&W van Nuth.

Sta met Beekdaelen in de kettingreactie, 25 juni

Op zondag 25 juni vindt de internationale ‘kettingreactie’ plaats van Aachen tot Tihange.

Voor iedere kilometer van de ketting zijn er zo´n 666 mensen nodig. Om lege plekken hier en te veel mensen daar, te voorkomen, is de hele route ingedeeld naar regio´s waar mensen vandaan komen.

Zo is er voor mensen uit de plaatsen de plaatsen Wijlre, Brunssum en Nuth een stuk van de Rijksweg tussen Gulpen en Margraten gereserveerd. Wij als GroenLinks Nuth/Beekdaelen zouden het erg mooi vinden als op dit stuk dan ook zoveel mogelijk mensen uit Nuth maar ook uit de rest van de nieuwe gemeente Beekdaelen zouden staan.

Lees verder

Wisseling van de wacht

John Essers is afgelopen dinsdag, 23 mei, geinstalleerd als raadslid van de gemeente Nuth. Daarmee volgt hij Niels Verboom op voor de fractie GroenLinks Nuth. Voor de Nuthse politiek en ver daarbuiten is John Essers een 'oud'-bekende en zeer ervaren politicus. 

Maart dit jaar gaf Niels Verboom aan te willen gaan stoppen in verband met zijn werkzaamheden binnen het onderwijs. Binnen de fractie is vervolgens al goed besproken en naar een gedegen opvolger gezocht. Bij de eerste persoon op de lijst, John Essers, was de kogel al door de kerk en was het intern al snel bekend wie de opvolger van Niels Verboom zou worden.

Lees verder

GroenLinks heeft een campagnepand in Maastricht

Met dank aan In de Rooden Leeuw, Bogaardenstraat 50. Op donderdagavonden en zaterdagmiddagen hebben we een programma van presentaties, films (video's), gesprekken, voorbereiding van en informatie over de verkiezingen. Zeker tot en met maart 2017.
Het bestuur/campagneteam van GroenLinks Maastricht-Heuvelland vroeg een aantal mensen om een onderwerp te presenteren. Maar jouw onderwerp is ook welkom!
Voel je bij deze uitgenodigd om als GroenLinkser een invulling te geven aan een donderdagavond of zaterdagmiddag. Mail hiervoor naar Maastricht-Heuvelland@groenlinks.nl en je wordt gebeld voor de nadere uitwerking.

De onderwerpen en data van komende avonden en middagen vind je in de Agenda (onderaan de pagina)

Steun ons nu! En doe mee!

Wij gaan voor Tijd voor Verandering en zo ook in de gemeente Nuth! Samen met zes andere gemeenten voeren wij campagne voor een betere toekomst voor onze gemeenten, Limburg, de Euregio, Nederland, Europa en ver daar buiten!

Wil jij ons steunen of zelfs mee doen? Meld je aan als vrijwilliger of doneer geld, want campagnevoeren voor een betere toekomst gaat niet zonder vrijwilligers en Euro's.

Bekijk hier onze videoboodschap: 

Campagneleider Niels Verboom en fractievoorzitter Louis de Rijk

Wil je geld doneren? Klik hier

GL-kandidate Tweede Kamer

Marion van der Kleij, onze fractievoorzitter van GroenLinks in Gulpen-Wittem staat op plaats 25 van de concept-kandidatenlijst voor GroenLinks in de Tweede Kamer. Omdat zij "een aanpakker (is) die haar twee inhoudelijke passies, onderwijs en duurzaamheid, heeft samengebracht. Ze werkt in het onderwijs en heeft haar eigen stichting waarin zij overheden en het bedrijfsleven stimuleert tot duurzaam onderwijs. (...) Zij draagt op aansprekende wijze haar ideeën uit en legt daardoor verbinding met vele groepen in de samenleving", zoals de kandidatencommissie schrijft.

Als bestuur van de afdeling Maastricht-Heuvelland en Limburgse collega's ervaren we haar resultaten, inzet en betrokkenheid al vele jaren. We hopen dat Marion haar kwaliteiten straks op landelijk niveau voor GroenLinks kan inzetten, en uitbreiden. Succes, Marion !